Banyu Pinaruh

Banyu Pinaruh er en af de vigtigste begivenheder, der afholdes under Saraswati-festlighederne på Bali. Begivenheden fejres hver 210. dag i henhold til den balinesiske kalender. Kernen i denne begivenhed er fejringen af viden og den rolle, som den spiller i verden af i dag.

Banyu Pinaruh Festival 2023 Datoer & Tanah Lot-templet, Bali Indonesien

Navnet Banyu Pinaruh er afledt af to ord: Banyuh, som betyder “hellige vande”, og Pinaruh, som betyder “viden”. En kombination af de to ord betyder, at de lokale betragter dette som en fejring af det hellige vidensvand. Dette skyldes, at de lokale tror, at Saraswati, gudinden for viden, gav viden til menneskeheden på denne dag.
Som et kulturelt ritual, der er en del af traditionerne på Bali, er begivenheden kendetegnet ved, at lokalbefolkningen samles tidligt om morgenen på et af følgende steder: ved flodbredderne, ved søens bredder eller på stranden. Det menes, at et bad på disse steder forynger kroppen og fjerner den banale følelse, der kommer fra hverdagens aktiviteter.

Dette er ofte ledsaget af ofringer forud for badet. Tanah Lot-templet, et af Balis mest berømte havtempler, er et yndet mål for Banyu Pinaruh, så besøgende, der gerne vil slutte sig til de lokale, kan gøre et stop ved dette indviklede havtempel.

Tanah Lot-templet er et unikt tempel, der ligger på en klippefremspringende klippe over havet. Templet ligger i nærheden af det nordlige Kuta og er en af de mest besøgte turistattraktioner på Bali. For at komme til templet skal du gå gennem en række boder, der sælger alle former for mad, drikkevarer og souvenirs. Vær forberedt på at prutte om souvenirs, da priserne er “turistpriser” og ofte kan forhandles ned.

Attendee List

No attendee found
  • Date : 17 December 2023
  • Venue : Bali & Nusa Penida